Välkommen till
Nya Gummicentralen i Ludvika

Våra tjänster

  • Nyförsäljning av däck – Vi har nyförsäljning av bland annat Pirelli, Yokohama och Sailun. Vi tar även hem andra förekommande märken. Läs mer, klicka här!
  • Däckhotell – Tvätt, märkning och förvaring. Läs mer, klicka här!
  • Montering – Monterar däck på fälg.
  • Hjulskiftning – Skifta från sommar/vinterdäck. Läs mer, klicka här!
  • Balansering – Vibrerar det i ratten när du kör? Den kan hända att du behöver balansera dina däck! Kom in till oss på en konsultation.
  • Försäljning av fälgar – Vi tar hem fälgar från bland annat OCL Brorsson och Specialfälgar. Därefter monterar vi däck på fälgarna och skiftar sedan till nya däcken på bilen.

Betalningsalternativ

Vi erbjuder delbetalning. Läs mer, klicka här.

Däckbyte ludvika

Gummiverkstad – vi har prylarna och kunskapen

Står du i valet mellan köp av friktions- eller dubbdäck? Funderar du kanske på vilka däck som ger bäst känsla på vägen i olika sammanhang? Eller behöver du hjälp med att byta, laga eller förvara dina däck? Nya gummicentralen är experter på gummi och däck. Vi kan ge tips, råd och service kring allt som har med däck att göra.

Allt du behöver till däcken

Vi har en välutrustad gummiverkstad med allt som behövs för att byta, laga och förvara dina däck. Vi har bra verktyg och lokaler för att kunna hantera och underhålla dina däck på bästa sätt. När du vänder dig till oss kan du vara trygg med att vi tänker på allt och att dina däck hanteras på ett varsamt och kunnigt sätt.

Kunnig personal

Vill du prata däck så är det oss du ska vända dig till. Under vårt tak finns det stor erfarenhet och kunskap kring däck och allt som har med däck att göra. Vi delar gärna med oss av vår kunskap och är måna om att alltid hitta de bästa möjliga lösningarna till våra kunder. Din bil, dina körvanor och dina önskemål är viktiga faktorer när vi hjälper dig att välja nya däck. Självklart är vi också måna om din säkerhet på vägen och vid däckbyte kontrollerar vi noga att de däck du rullar iväg med från vår gummiverkstad är i bra skick för den kommande säsongen.

 

Välkommen in till vår gummiverkstad för däckbyte eller kanske bara för att ha ett trevligt samtal om däck!

Däckförvaring – vi gör det lite enklare för dig

Tar däcken för stor plats i garaget? Eller tycker du att det är tungt och besvärligt att behöva lasta dem i bilen varje gång du ska iväg och byta? Låt oss förvara däcken åt dig, så slipper du dessa problem. Dessutom ser vi till att däcken förvaras på ett bra sätt så att de håller sig fina länge.

Vi har lämpliga lokaler för däckförvaring

När däck ska förvaras under en längre period, som under en sommar- eller vintersäsongen så behöver de så bra förutsättningar som möjligt för att de ska hålla länge. Däcken ska vara rena och fria från vägsalter och föroreningar när de läggs in för vila. De ska också förvaras mörkt och svalt. Vi har anpassade lokaler och rutiner för däckförvaring som gör att du kan känna dig trygg med att däcken får bästa möjliga omsorg hos oss.

Dyrt att slarva med däcken

Att köpa nya däck till bilen är en relativt stor kostnad och därför är det också angeläget att däcken som inte används får en bra och säker förvaring. Dels för att de ska hålla sig fina men också så att de inte blir stulna. Många har begränsade förrådsutrymmen, till exempel alla som bor i flerbostadshus, och då är det viktigt att hitta ett säkert alternativ. Tänk på att din hemförsäkring troligtvis inte gäller om du har lagt däcken i ett gemensamt förrådsutrymme och de sedan blir stulna. Då är det perfekt att kunna lämna bort dem till däckförvaring. Hos oss ligger däcken säkert hela säsongen och när det är dags att byta kommer du bara snabbt och enkelt in så fixar vi det åt dig!

Däckbyte – låt oss fixa det åt dig

Brukar du skjuta på däckbytet in i det sista inför varje säsong?  Ibland lockar det helt enkelt inte att gå ut i garaget efter jobbet en mörk och kylig novemberkväll. Ta det lugn och låt oss göra det åt dig!Vi har en bra verkstad och verktyg som är anpassade för ändamålet och vi gör det som skulle ta dig en timme på några minuter.

Då behöver du göra däckbyte

Däckbyte behöver du göra dels när dina gamla däck blivit slitna och dels inför varje ny sommar- och vintersäsong. Sommardäck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och vinterdäck ska ha ett mönsterdjup på minst 3,0 mm. I Sverige är det lag på att ha vinterdäck (med eller utan dubbar) mellan 1 december till 31 mars om det råder vinterväglag. Det är dock tillåtet att sätta på dubbdäcken redan 1 oktober och ha dem på fram till 15 april, eller även annan tid om det är vinterväglag eller befaras bli det. Dessa regler är konstruerade för dig och dina medtrafikanters säkerhet och därför viktiga att följa.

Vad händer annars?

Om du inte har fått på däcken i tid eller kör med för litet mönsterdjup och blir stoppad riskerar du både böter och att få promenera hem. Men framför allt blir du en säkerhetsrisk för både sig själv, dina passagerare och medtrafikanter. Därför är det viktigt att du inte skjuter på bytet. Beställ tid hos oss, så slipper däckbytet bli ett problem inför varje ny säsong. Vi fixar det snabbt och enkelt och förvarar dessutom däcken åt dig!

Öppettider

Måndag-Fredag: 8.00-17.00. Lunchstängt: 11.45-12.30. Lördag-söndag: Stängt.

Veckans Erbjudande.